donderdag 9 april 2009

Vrolijk Pasen
























We waren klaar met het serveren van het diner aan de Royal Class passagiers en de film was net begonnen. We zaten op het klapbankje bij deur 21 van de B747 en hadden een paar uur wacht voor de boeg. Na het eten en het lezen van de krant drentelden we zo nu en dan wat rond. We hielden ons bezig met kleine klusjes, zoals het overgebleven fruit in stukjes snijden en aan de crew uitdelen, de kas tellen en de voorbereidingen treffen voor het ontbijt, dat vóór aankomst geserveerd moest worden. 
We zouden op de ochtend van 1e Paasdag op Schiphol aankomen en toen we de eieren telden, kreeg ik een lumineus idee: als we nu eens bij iedere 1e klas passagier een gedecoreerd ei op hun plateau zetten ? Als ze dan hun ogen opendeden, was het eerste wat ze zouden zien een vrolijk paasei. Dan hadden ze misschien toch nog vrede met het feit, dat ze het paasontbijt met hun familie zouden moeten missen. Mijn maatjes vonden het een leuk idee, dus kookten we een aantal eieren en toen ze afgekoeld waren gingen we aan de slag met viltstiften en de kleurpotloden, die speciaal voor kinderen aan boord zijn. Onze creativiteit kende geen grenzen en vrolijke gezichten, konijntjes, kuikentjes, bloemetjes en geometrische patronen sierden algauw de eitjes. 
Toen het zover was zetten we trots het plateau voor de passagiers neer en wensten hem/haar een Vrolijk Pasen. De meeste mensen begonnen te glimlachen toen ze hun ei gewaarwerden en wensten ons  hetzelfde. Behalve één meneer. Toen hij het ei zag, wees  hij erop en zei verontwaardigd dat hij geen gekookte eieren lustte en dat hij scrambled eggs wenste met bacon. Toen ik hem verzekerde dat hij die natuurlijk ook kreeg, keek hij me kwaad aan en zei tegen me dat ik het gekookte ei moest weghalen, want het stond in de weg.  
We vroegen ons af, wat er met hem aan de hand was, maar wat het ook was :  hij was duidelijk geen 'happy bunny'. Hopelijk was er iemand op deze wereld, die hem wèl aan het lachen kon krijgen.

In het bemanningencentrum op Schiphol namen we afscheid van elkaar en gingen blij naar huis. Die avond zouden we genieten van een heerlijk paasdiner, samen met onze familie en geliefden.
 

Geen opmerkingen: